Lemezek, könyvek

Szimpla koncert

Highway Chile Youtube
Voodoo Chile Youtube
Castles Made of Sand Youtube
Who Knows Youtube

Electric Angelland

Stone Free Youtube
Can You see Me Youtube
Have You ever Been... Youtube

Letöltés: iTunes, CDBaby

A Band of Gypsys Reincarnation zenekart 2007-ben alapítottam meg Magyarország vezető jazz-zenészeivel. A zenekar hangzásában szerettem volna hidat létesíteni Jimi Hendrix zenei világa,és a magyar romák által játszott jazz és tradicionális cigányzene között.

Az Urban noises című lemezem 2002-ben jelent meg. A cím arra utal, hogy a CD-n hallható groove-ok természetes zajokból készültek.

2004 - ben jelent meg Gray Days című második lemezem, melyet az Urban Noises nevű zenekarommal készítettem.
A lemezen közreműködtek:
Orszáczky Jackie - ének , piccolo bass
Kosztyu Zsolt - basszgitár
Paczkó János - billentyűs hangszerek, szemplerek

A Zenészlegendák II. című könyvem 2014-ben jelent meg.

Ez a című könyv bizonyos értelemben folytatása a Zenészlegendák címmel 2013-ban megjelent kötetemnek. Az előbbibe a romazenész társadalom azon kiválóságairól szóló történetek kerültek, aki sajnos már nincsenek közöttünk – róluk barátaik, zenésztársaik, rokonaik meséltek. Annak a generációnak a fiatalsága a második világháború és az azt követő ötveneses évek viszontagságos időszakán ívelt keresztül.
Ennek a könyvnek a gerincét a hetvenes évek két meghatározó jazz-zenekara, a Rákfogó és a Kis Rákfogó adja, az e két zenekarban játszó muzsikusok mesélik el életüket, pályafutásuk legfontosabb emlékeit.
Amiben nagyon más ez a kötet az előzőhöz képest, hogy a könyvben szereplő zenészekkel személyesen beszélgethettem, és többjükkel játszhattam is életem során.

A Zenészlegendák című könyvem bővített kiadása 2013-ban jelent meg.

Zenehallgatási szokásaink nagyot változtak az utóbbi évtizedekben - a vendéglők, éttermek muzsikusaira a mai kor már egyre kevésbé tart igényt. Pedig e zenészek tehetsége, kitartása, elhivatottsága hosszú éveken át a magas nívójú muzsika biztosítékát jelentette itthon és szerte a nagyvilágban. Apákról fiakra szálló, a történelem viharain is átívelő hagyomány, amely messze a Monarchia idejéből, vagy még korábbról ered, s elér egészen napjainkig. Hogy továbbvihető-e ez a tradíció, az persze nem csak a zenész dinasztiákon múlik...
Halper László hosszú gyűjtő- és szerkesztői munka eredményeként mutatja be a XX. század kiemelkedő romazenészeinek olykor dicső, olykor tragikus életútjait, melyek nem szűkölködnek a mosolyt fakasztó pillanatokban sem. Egy szelet kultúrtörténetet tár elénk, muzsikusok szemével láttatva e viharos évszázadot.
Romazenészek - talán ők a hagyományos polgári, nagyvárosi létforma egyik utolsó hírnökei, és talán velük múlik el végleg egy régi világ, amely ontotta magából a tehetségeket, a különcöket, az anekdotákat és legendákat - gazdagon, kifogyhatatlanul.
És közben végig szól a zene...

A Legendás Roma Zenészek Felvételei című CD (2007) a Zenészlegendák című könyvben bemutatott muzsikusok általam összegyűjtött felvételeit tartalmazza. Ezzel a lemezzel nagypapámnak, Mágó Károlynak is emléket állítottam

A lemezek és a könyv megrendelhető a következő email címen:

Megrendelés itt